Helmy (45) is Civiel Bestekschrijver bij Royal HaskoningDHV

Inmiddels is Helmy al een half jaar via Nivel werkzaam bij Royal HaskoningDHV in Nijmegen. Het kantoor waar Helmy werkt zit bovenin 'FiftyTwoDegrees', een modern kantoorgebouw wat opvalt door de knik in het midden van het toren.


“Hier bij Royal HaskoningDHV schrijf ik RAW-bestekken. Het bestek is eigenlijk het contract tussen de opdrachtgever en de aannemer. Het bevat onder andere een juridisch deel, een deel met een aantal exacte werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden, en de tekeningen. Ik verzamel al die informatie dus in het RAW-bestek, en wanneer ik ergens niet genoeg informatie over heb, dan ga ik er achteraan. Vandaag heb ik bijvoorbeeld een overleg met een projectleider waarmee ik samenwerk voor een bepaald project”, legt Helmy uit.


Puzzelen

Helmy: “Mijn werkzaamheden lopen meestal een paar weken per project, al duurt het hele project natuurlijk wat langer. Mijn taak is eigenlijk om het werk af te ronden.” Helmy vindt de meest uitdagende projecten het leukst: “De leukste projecten vind ik die waar je met veel dingen rekening moet houden, waar veel risico’s aan verbonden zitten. Een ontwerp is leuk, maar hoe ga je het uitvoeren en waar moet je rekening mee houden? Als er allerlei dingen bij elkaar komen waardoor je een beetje moet gaan puzzelen, dan heb ik het meeste plezier in mijn werk.”


No time

“Het contact met Nivel is altijd erg soepel verlopen. Mijn eerste gesprek was in Eindhoven, met een andere consultant. Ik gaf toen aan dat ik gewend was om bij een groot bedrijf te werken en dat ik dat ook fijn vond. Ik ben een generalist, ik verzamel, dus dan is het fijn om bij een groot bedrijf te werken, omdat daar veel mensen rondlopen die over hele specifieke kennis beschikken. Op basis daarvan gaf de consultant aan dat hij een collega had, die wellicht wat mooie opties voor mij had. Ik werd bij RoyalHaskoningDHV voorgesteld en toen ging het allemaal heel snel. Ik ben daar twee keer op gesprek geweest en daaruit bleek dat Royal HaskoningDHV mij er graag bij wilde hebben. Ik was ook enthousiast over Royal HaskoningDHV, dus toen hebben we besloten om het aanbod te accepteren. Ik hoop hier ook na afloop van mijn detacheringsperiode nog lang te kunnen blijven.”

FiftyTwoDegrees, het bijzondere kantoorgebouw in Nijmegen waarin Helmy werkt


Prettige werksfeer

“De werksfeer bij Royal Haskoning is erg prettig. Dat geldt voor de afdeling waar ik op werk, maar ook voor het bedrijf als geheel. Het werken is erg flexibel, je kan altijd op één van de andere vestigingen gaan werken als je bijvoorbeeld een afspraak daar in de buurt hebt. En bij ons op de afdeling is de sfeer ook heel aangenaam, ik heb leuke collega’s en er wordt met enige regelmaat ook een uitje georganiseerd.”


Vond je dit artikel interessant? Deel het op social media!


    


6 juni, 2019