Uitvoerder Hendrik Dijk over zijn samenwerking met Nivel

“In het begin moet je elkaar natuurlijk nog een beetje leren kennen, maar het was voor mij al snel duidelijk dat Phil wist waar hij het over had. De samenwerking met Phil was, en is nog altijd erg plezierig.”


Meteen een klik

Voorafgaand aan zijn samenwerking met Nivel had Hendrik zo zijn twijfels met betrekking tot detacheringsbureaus, gaf hij aan. Toch besloot hij om het eens te proberen, en bij Nivel klikte het vrijwel meteen. “Het eerste gesprek wat ik met Nivel had was telefonisch. Dat was destijds met Jaap Voets, en mij was toen meteen duidelijk dat Jaap inhoudelijke kennis had over de branche. Uiteindelijk ben ik toen door Phil bemiddeld, en voor Phil geldt hetzelfde. Ik zou die samenwerking met een 9 beoordelen”, aldus Hendrik.


"Nivel is een no-nonsense bedrijf"


“Van vrienden en kennissen hoorde ik uit hun eigen ervaringen met andere detacheringsbureaus wel eens dat ze totaal niet het gevoel hadden alsof er een persoonlijke aanpak werd gehanteerd. Dat kon ik wel beamen, ik heb wel eens bij andere bureaus een gesprek gehad en die denken voor mijn gevoel alleen maar aan hun targets. Bij Nivel heb ik dat gevoel niet. Nivel is een no-nonsense bedrijf, dat maatwerk levert en verstand heeft van de branche. Ik heb vanaf het begin duidelijk aangegeven wat ik wel en niet wilde, en daar heeft Nivel specifiek op gezocht. Ik werd niet voorgesteld bij bedrijven waar ik zelf niet terecht wilde komen", legt Hendrik uit.

Hendrik heeft dus nog altijd contact met Phil, door wie hij 5 jaar geleden bemiddeld werd. “Phil is nog wel eens langs geweest, of we spreken elkaar af en toe aan de telefoon om te vragen hoe het gaat, of ik het nog naar mijn zin heb en dat soort dingen. Maar het is ook wel eens zo geweest dat Phil mij gebeld heeft omdat hij een bepaald profiel zocht. Zo heb ik hem dus ook wel eens aan mensen geholpen” vertelt Hendrik, die erg blij is dat de samenwerking zich zo geëvolueerd heeft.


Plezier in het werk

Om je functie als uitvoerder succesvol te kunnen beoefenen zijn er volgens Hendrik een aantal kwaliteiten die erg belangrijk zijn. “Leiding geven, goed kunnen organiseren, zorgen voor duidelijkheid en het kunnen verwoorden van je eigen ideeën zijn belangrijke kwaliteiten in dit beroep”, aldus Hendrik. 


Hendrik is nog altijd erg tevreden met zijn functie: “Ik ben nu uitvoerder in de leidingbouw, wat inhoudt dat ik het werk van A tot Z begeleid. Soms zijn dit grotere projecten, waar het budget in de miljoenen loopt en ik 20 man onder me heb, maar het kunnen ook kleinere projecten zijn waar ik bijvoorbeeld maar aan 3 man leidinggeef.” De grotere projecten vindt Hendrik het mooist, omdat hij daar zijn eigen input en ideeën meer in kwijt kan. “Maar ik ga altijd met plezier naar mijn werk”, voegt Hendrik daaraan toe. 

Vond je dit artikel interessant? Deel het op social media!


    


28 maart, 2019