Anoir Chahim over zijn functie als Tekla-tekenaar

Anoir Chahim, 42, is sinds september via Nivel aan de slag bij Van Meijl – Verhaeg, een adviesbureau in beton-, staal en houtconstructies. Van Meijl – Verhaeg heeft drie vestigingen. Anoir werkt op de vestiging in Maasbree, een klein, gezellig dorpje in het noorden van Limburg, vlakbij Venlo. 


Werkzaamheden

Een vast contract heeft Anoir nog niet, maar zijn ambitie is om na afloop van zijn detacheringsperiode bij Van Meijl – Verhaeg te blijven. “Ik vind het zeer prettig om hier te werken. Toen ik hier een maand of twee aan de slag was kreeg ik een vast contract aangeboden van een bedrijf in Helmond. Daar ben ik uiteindelijk niet op in gegaan, omdat ik het hier zo erg naar mijn zin heb. Ik hoop hier nog lang te kunnen werken”, aldus Anoir.


"Het hele proces wat bij het tekenen van zo’n constructie komt kan maandenlang duren.”


Momenteel is Anoir bij Van Meijl – Verhaeg voornamelijk werkzaam als bouwkundig tekenaar, maar daar blijft het volgens hem niet bij. “Mijn functie is eigenlijk deels tekenaar en deels constructeur. De nadruk ligt voor mij echter vooral op het tekenen van allerlei constructies. We werken hier met Tekla Structures, en in dat programma teken ik dus van alles, van groot tot klein”, zegt Anoir.


De variatie in zijn werk is wat het voor Anoir leuk maakt, vertelt hij: “Momenteel ben ik bezig met een tekening voor een hal die gebruikt zal worden voor champignonkwekerijen. Zo'n hal kan ruim 150 meter lang en 50 meter breed zijn. Het hele proces wat bij het tekenen van een constructie zoals deze komt, kan maandenlang duren.”


“Behalve het tekenen wordt er ook veel overlegd met collega’s en klanten”, vertelt Anoir. “De constructeurs zitten naast de tekenaars en daardoor zijn de lijntjes heel kort. De communicatie onderling verloopt daardoor heel vlot.” Naast het contact met zijn collega’s heeft Anoir ook contact met klanten: “Soms belt een klant op voor wat informatie en dan leg ik ze het één en ander uit. Omdat ik op de computer de constructies teken ken ik ze letterlijk van binnen én van buiten. Daardoor kan ik de klanten er een hoop vertellen."Sfeervol maar professioneel

Anoir laat blijken erg goed te passen in de bedrijfscultuur van Van Meijl – Verhaeg. Dat begon al bij zijn eerste gesprek: “Mijn eerste gesprek was op de vestiging in Someren, en de tweede was hier in Maasbree. Ik werd goed opgevangen door mijn collega’s en de sfeer was meteen positief. Dat is sindsdien alleen nog maar beter geworden.”


"Daarnaast gaan we ook wel eens met zijn allen naar een restaurant, of doen we ergens een drankje. Dat vind ik erg leuk.”


Anoir zegt het erg goed te kunnen vinden met zijn collega’s. “De werksfeer is echt top. Er hangt hier een zeer gemoedelijke sfeer, dat vind ik prettig. We houden het professioneel, maar we kunnen het goed vinden met elkaar.”


Ook buiten het werk kan Anoir het goed vinden met zijn collega’s, vertelt hij: “We organiseren met de andere werknemers van deze vestiging wel eens een BBQ. Daarnaast gaan we ook wel eens met zijn allen naar een restaurant, of doen we ergens een drankje. Dat vind ik erg leuk.”


Daarnaast is Anoir zeer te spreken over zijn werkomgeving: “We hebben hier een erg mooie, moderne werkruimte”, vertelt hij. Overal staan moderne computers, en iedereen heeft twee schermen om op te werken. Wat opvalt is dat sommige bureaus op normale hoogte staan, en sommige bureaus wat hoger. “We hebben hier allemaal een verstelbaar bureau, zodat je even kunt gaan staan als je het zitten beu bent”, legt Anoir uit.


Anoir vertelt in het verleden ook al eens detacheringswerk gedaan te hebben. Echter is hem dat nooit zo goed bevallen als nu: “Voorheen heb ik ook projectwerk gedaan, maar dan zat ik voor ieder project steeds op een andere locatie. Eerst 3 weken daar, dan 6 weken ergens anders…dat was niks voor mij. Ik vind het fijn dat ik al mijn projecten voor Van Meijl – Verhaeg hier in Maasbree uitvoer, met een vaste groep collega’s. Daarnaast hoef ik nu niet zo lang meer te reizen als vroeger. Ik werk nu wat dichter bij huis en mijn gezin, en dat is voor mij erg fijn."


Positief contact

Tot slot is Anoir erg positief over zijn contact met Nivel. "Het contact wat ik had met mijn consultant, Kees van Helvoort, was altijd erg positief. Kees is een vriendelijke man en hij was altijd erg fijn in zijn omgang."

Vond jij dit artikel interessant? Deel het op social media!


    


18 maart, 2019