Van Amsterdam tot Groningen: Koen (23) over zijn functie bij BouwRisk

Koen van Rooij (23) is anderhalve maand geleden als opname-expert gestart bij BouwRisk. Omdat Koen voor zijn functie vaak op pad is, spraken we met hem af in Made, waar hij die dag woninginspecties aan het doen was.


“Als opname-expert is het mijn taak om alle gebreken van een woning op te nemen. Daarmee brengen we in kaart wat er scheelt aan een woning, voordat er bepaalde werkzaamheden verricht worden. Na de werkzaamheden kunnen de rapporten die ik opstel ook weer gebruikt worden om te kijken of er juist door de werkzaamheden onverhoopt iets bij is gekomen. Bij het inspecteren van een woning let ik bijvoorbeeld op scheurtjes in het stucwerk of gebroken tegels, maar ook op dingen als waterschade, als het bijvoorbeeld om leidingen in de muur gaat”, vertelt Koen.


Uitdagingen

Bij de inspecties die Koen doet, moeten ook foto’s gemaakt worden van de gebreken, wat nog wel eens voor een uitdaging zorgt. “Voordat we langskomen sturen we altijd een brief, waarin we uitleggen wie we zijn en wat onze intenties zijn. Ondanks dat zijn er natuurlijk altijd mensen die niet weten wat de bedoeling is of geen toestemming geven om foto’s te maken in hun woning. Ik probeer dan altijd uit te leggen wat het belang van ons bezoek is en dat er nooit foto’s gemaakt zullen worden van de inboedel of iets dergelijks. Ik maak alleen detailfoto’s van de gebreken, waarop verder niets te zien is”, legt Koen uit.


Naast zijn functie als opname-expert assisteert Koen ook bij enkele monitoringswerkzaamheden: “Dit soort werkzaamheden kan ik nog niet zelfstandig verrichten, dus nu kijk ik vooral hoe mijn meer ervaren collega's te werk gaan en hoe de bediening van de apparatuur werkt. In de toekomst hoop ik dit wel steeds meer zelfstandig te gaan doen.”

Van Amsterdam tot Groningen

"Ik heb van het begin af aan duidelijk gemaakt dat ik een functie zocht waarbij ik divers werk heb en niet altijd achter een bureau hoef te zitten. Bij mijn vorige baan had ik dat ook, dus dat wilde ik graag behouden. Ik vind het leuk om op veel verschillende plekken te komen en veel mensen te spreken", aldus Koen. Dit bleek ook uit een mooi voorbeeld dat hij gaf: “Vorige week zat ik voor een klus op een bootje in de grachten van Amsterdam en volgende week heb ik een opdracht in Groningen. Dat zijn echt dingen waar ik veel plezier uit haal in mijn functie.”


"Nivel heeft altijd rekening gehouden met mijn wensen"


Tot slot is Koen erg tevreden over zijn samenwerking met Nivel. “Ik had eigenlijk geen concrete motivatie om voor detachering te kiezen, ik wilde het gewoon eens proberen om te zien wat eruit zou komen. De sollicitatieprocedure verliep erg positief en Nivel heeft altijd rekening gehouden met mijn wensen. De communicatie verloopt altijd soepel, als ik bel heb ik altijd direct iemand aan de lijn. Daarnaast hebben we regelmatig contact over hoe het met me gaat, dus dat is altijd fijn.”


Vond je dit artikel interessant? Deel het op social media!


    


25 april 2019