Duizend knopen en granaten


Dat is wat Leon Oomen, Projectleider IV-Infra, dacht toen hij voor het eerst hoorde over de Japanse Duizendknoop. Hij is vanuit zijn rol binnen Iv-Infra nauw betrokken bij de aanpak van deze woekerplant binnen het havengebied in Rotterdam. 


Japanse Duizendknoop

De sterke wortelstokken en stengels van de Japanse duizendknoop zijn in staat om schade te veroorzaken aan gebouwen, leidingen en wegen en kunnen dwars door beton en asfalt heen groeien. Leon is als projectleider betrokken bij de aanpak en is samen met verschillende partijen bezig om de Duizendknoop te bestrijden. Op dit moment worden er diverse proeven gedaan om te bekijken wat de meest effectieve manier is om Duizendknoop te verwijderen.Samenwerking

Nivel heeft Paul van Oosterhout en Dennis van den Heuvel voor het toezicht bij de uitvoering aan het team van Leon verbonden en samen vormen ze met andere partijen  een projectteam tegen de opmars van de Japanse Duizendknoop. 
“het bedrijfsleven en de overheid zien langzaam  het gevaar van de Japanse Duizendknoop”: aldus Leon Oomen.


Daarbij geeft hij aan dat er nog geen duidelijke bestrijdingsmethode ontwikkelt is en dat vooral het beheersen van de bekende locaties belangrijk is.


Consultant Ramon Kops bracht een bezoek op de Maasvlakte en was zeer onder de indruk van het team van IV-infra.
Meer weten?
Meer informatie over de Japanse Duizendknoop kun je hier en hier vinden