Koen (31) vond via Nivel zijn droombaan

Koen Hintzen is 5 weken geleden via Nivel aan het werk gegaan bij Van Aken, een architectenbureau met een prachtig, modern kantoor in hartje Eindhoven. Nivel ging bij Koen langs om hem te vragen hoe hij zijn samenwerking met Nivel en de eerste paar weken bij Van Aken ervaren heeft.


Doorstuderen

Koen besloot om na zijn Mbo-Bouwkunde en zijn Hbo-Built Environment nog een master op de Technische Universiteit Eindhoven te gaan doen. “Toen ik van het Hbo afkwam was het nog crisis. Het was toen lastig om de baan te vinden die ik zocht, dus daarom koos ik ervoor om door te studeren en een studie op de TU te gaan doen.” Koen volgde op de TU de master ‘Architecture, Building & planning’. In zijn werk bij Van Aken plukt Koen nu de vruchten van de twee verschillende manieren van denken die hij dankzij zijn studies heeft aangeleerd: “Op de mts en de hts leerde ik natuurlijk een praktische manier van denken aan, terwijl het op de universiteit een stuk theoretischer en abstracter is. Ik merk wel dat ik nu profiteer van het feit dat ik over beide manieren van denken beschik.”


Groeimogelijkheden

“Ik ben bij Van Aken werkzaam als bouwkundig tekenaar. Nu ben ik hier natuurlijk nog niet zo lang aan de slag, dus mijn werkzaamheden zijn nog niet gelijk aan die van een ervaren tekenaar, maar momenteel werk ik mee aan een project dat al liep voordat ik hier begon. Dit project bevindt zich inmiddels in de afrondende fase, maar er moet nog het één en ander gebeuren op het gebied van maatvoering. Dat is waar ik me nu vooral mee bezighoud”, vertelt Koen. 

Van A tot Z

“Voor mij is het ideaal om te beginnen met dit soort taken, om langzaam steeds ingewikkeldere dingen te gaan doen.” Koen kijkt er dan ook naar uit om steeds meer taken op zich te nemen en te blijven groeien in zijn functie: “Waar ik het meest naar uitkijk? Dat is lastig te definiëren, maar ik kijk er erg naar uit om een heel project van A tot Z mee te draaien, zeg maar. Ik wil me hier bij Van Aken blijven ontwikkelen en blijven groeien. Het is een groot bureau waar veel ervaren mensen rondlopen, waar ik altijd van kan leren.”

Een stapje hogerop zetten was voor Koen ook één van zijn belangrijkste motiverende factoren: “Ik heb in het verleden wel verschillende banen gehad in de bouwkunde, maar voordat ik bij Van Aken terechtkwam nog nooit bij een groot architectenbureau. Dat was wel altijd mijn ambitie. Ik gaf in het kennismakingsgesprek bij Nivel ook al nadrukkelijk aan dat ik op zoek was naar een functie als bouwkundig tekenaar bij een architectenbureau. Nivel heeft hier ook altijd rekening mee gehouden.”


Koen heeft het erg naar zijn zin bij Van Aken, waar volgens hem een prettige werksfeer hangt: “Ik kan altijd iemand aanspreken met vragen of iets dergelijks. De lijntjes zijn kort, wat het werken een stuk comfortabeler maakt. Soms vragen ze ook aan mij of ze nog iets uit moeten leggen, dus het is gewoon een open werksfeer. Over het kantoor zelf heb ik ook niks te klagen, zoals je ziet.”


Vlotte samenwerking

Tot slot is Koen erg tevreden over zijn samenwerking met Nivel en zijn contact met onze consultant Kees van Helvoort: “Kees is een man waarbij je je gelijk op je gemak voelt. Het contact verloopt ook altijd heel vlot. Hij hield het gesprek erg open en hij heeft altijd rekening gehouden met mijn wensen, zoals ik al zei. Nivel, en Kees in het bijzonder, ging gericht voor mij op zoek naar een nieuwe bouwkundige uitdaging in de architectenbranche. Die hebben we uiteindelijk dus gevonden."


Vond je dit artikel interessant? Deel het op social media!


    


17 april, 2019