Mijn semester als stagiair bij Nivel

Laat ik me allereerst even voorstellen. Ik ben Milan Haanstra, ik ben 20 jaar oud en ik ben aan het afstuderen van mijn Communicatie-opleiding. De afgelopen paar maanden liep ik bij Nivel stage als communicatiemedewerker. Daarnaast deed ik bij Nivel mijn afstudeeronderzoek.


Hoe ik bij Nivel terechtkwam

Eind december, rond de kerstdagen, reageerde ik op de stagevacature van Nivel. De vacature was oorspronkelijk voor een meewerkstage, maar ondanks dat besloot ik om te reageren. Een paar dagen later, toen het inmiddels 2019 was, kreeg ik een belletje van Kees van Helvoort, die bij Nivel werkzaam is als Consultant Bouw & Architectuur. Kees nodigde me naar aanleiding van mijn sollicitatie uit om eens op gesprek te komen, om kennis te maken en te kijken wat de mogelijkheden waren.


Dit eerste gesprek met Kees was erg luchtig. Ik had wat voorbeelden van projecten en andere werken die ik in het verleden gemaakt had bij me, die we besproken hebben. Het gesprek ging echter niet alleen over wat ik kan en wat ik al gedaan had, maar ook over wie ik ben. Dat gaf mij wel een goed gevoel; Kees was ook écht geïnteresseerd in mij als persoon. Kees beloofde me om de mogelijkheden voor een afstudeeropdracht te gaan verkennen, en daarna met mij contact op te nemen.


Een dag of twee later kreeg ik nogmaals een belletje van Kees, die me uitnodigde om nog eens op gesprek te komen. Hij had met de directie een aantal mogelijkheden besproken voor een passende afstudeeropdracht. Na een klein half uurtje waren we eruit: ik ging voor Nivel onderzoeken hoe het bedrijf de online communicatieplatformen gerichter kon gebruiken, om de naamsbekendheid van het bedrijf te vergroten. Ik mocht diezelfde middag nog de hand schudden met mijn toekomstige collega’s. 4 februari werd mijn startdatum, met Kees als mijn stagebegeleider.

Van start

Drie weken na het tweede gesprek met Kees was het dan eindelijk zover. Op 4 februari stond ik, om 10 uur ’s ochtends, klaar om te beginnen aan de laatste loodjes van mijn opleiding: de afstudeerstage. Ik wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. De scriptie is een onderwerp waar men het vanaf jaar 1 van je studie al over heeft, maar ik moest hem nu daadwerkelijk gaan schrijven. Waar begin je dan? Ik moest even inkomen, maar toen de onderzoeksopzet eenmaal vaststond, ging ik als een trein. Dit kwam mede door de vrijheid die Kees mij gaf in het indelen van mijn werkzaamheden.


Van Maasbree tot Amsterdam

De leukste werkzaamheden die ik voor Nivel heb uitgevoerd, zijn de interviews met kandidaten. Laat ik het even toelichten: de interviews die ik deed met kandidaten fungeerden als unieke content voor de social media en de website. In deze interviews vroeg ik de kandidaten over hun functie, het bedrijf waar ze werkten en hun samenwerking met Nivel. Omdat ik zelf relatief weinig verstand heb van de branches waarin Nivel werkzaam is, vond ik het altijd erg leuk en interessant om met de kandidaten gesprekken aan te gaan over deze onderwerpen. Ook vond ik het altijd erg gaaf om de werkplekken van de kandidaten te zien, van de kleinere familiebedrijven tot de grote, internationale bedrijven. Ik heb het hele land doorgereisd voor deze interviews: van Maasbree in Limburg tot Amsterdam! Dit zorgde ervoor dat ik niet alleen op kantoor zat, wat ook wel eens fijn was. Dat laatste betekent echter niet dat de sfeer op kantoor vervelend was. Het was altijd erg gezellig (wat niet wegneemt dat er keihard gewerkt wordt!) en ik had leuke collega’s, wat natuurlijk ook belangrijk is wanneer je een stage zoekt.


Afsluiting

Inmiddels zijn we ruim 4 maanden verder. Mijn scriptie is af en het enige wat nog resteert is de verdediging. Ik kan terugkijken op een mooie periode bij Nivel, waarin ik veel plezier heb gehad en veel heb geleerd. Ik kan Nivel daarom zeker aanraden, voor iedereen die op zoek is naar een gave (afstudeer)stage!


Ben je benieuwd of er voor jou ook een leuke stage klaarligt bij Nivel? Bekijk dan hier onze interne vacatures!


Vond je dit artikel interessant? Deel het op social media!


    


5 juni, 2019