Nick Brekelmans over zijn keuze voor Nivel

Nick Brekelmans, 25, vond in december 2017 via Nivel een baan bij SB Vastgoed, een management- en adviesbureau in Helmond. Na zijn detacheringsperiode kreeg Nick in december 2017 een vast contract aangeboden in zijn functie als junior vastgoedadviseur.


De functie als junior vastgoedadviseur bevalt Nick erg goed: “We krijgen opdrachten van een hoop verschillende opdrachtgevers. Sommige projecten zijn wat groter, bijvoorbeeld meerjarige onderhoudsplanningen, en sommige projecten zijn kleiner en duren ook minder lang.”


De baan op

Nick’s werk vindt plaats op kantoor, maar ook ‘op de baan’, zoals hij dat noemt: “In mijn functie ga ik veel de baan op voor inspecties. Als wij bij zo’n inspectie iets alarmerends zien wat direct onderhoud nodig heeft, dan gebruiken wij onze expertise om de opdrachtgever van advies te voorzien.”


Het gebruiken van zijn expertise om anderen te adviseren, geeft Nick veel voldoening. “In mijn vak kan je mensen een hoop kennis bijbrengen omdat jij de specialist bent. Laatst hadden we een opdracht in Den Bosch. Het gebouw wat we toen aan het inspecteren waren had een schoorsteen waar een flinke scheur in zat. Naast het gebouw lag een druk voetpad, en dat zorgde wel voor gevaar. We hebben toen direct actie ondernomen door de verantwoordelijke VvE (Vereniging van Eigenaren)-manager te contacteren. Die neemt vervolgens contact op met een bedrijf wat dat kan herstellen. Zo zie je dus ook dat je echt invloed hebt en dat er met jouw advies ook daadwerkelijk wat gedaan wordt”, vertelt Nick.


Nick zegt de variatie in zijn werk erg leuk te vinden: “De afwisseling van kantoorwerk en veldwerk maakt het werk erg dynamisch. Daarnaast zijn geen twee opdrachten hetzelfde, dus je werkt steeds aan iets anders.” Daarnaast heeft Nick veel plezier in het contact met de opdrachtgevers. “Door het veldwerk ontmoet je een hoop mensen, die allemaal een hoop achtergrondinformatie te bieden hebben. Daarnaast ben jij degene die hen advies levert, dus een stukje communicatie is wel erg belangrijk wat dat betreft. Het bedrijf zal je niet zo snel de baan op sturen als blijkt dat je communicatief nog niet vaardig genoeg bent”, aldus Nick.


Uitdaging

Zijn functie heeft wel raakvlakken met zijn studie, maar volgens Nick werd er in zijn studie minder aandacht besteedt aan het onderhoud-gedeelte, iets waar Nick nu juist voornamelijk mee bezig is: “Bij mijn opleiding bouwkunde lag de focus vooral op het ontwerpen, ontwikkelen en uitvoeren. Onderhoud werd niet zo ruim behandeld, wat voor mij wel voor een uitdaging zorgde.” Dit was voor Nick geen probleem. Hij ziet zichzelf namelijk als iemand die graag uitdagingen aangaat en het graag druk heeft in zijn werk: “Ik merk van mezelf dat ik een stuk fijner werk als er een hoop op mijn bord ligt. Dan weet ik meteen dat ik lekker aan de slag kan. Dat is iets wat ik van tevoren niet verwacht had.”

"Als ik het een keer druk heb is het altijd mogelijk om er iemand bij te vragen die kan helpen"


Naast zijn functie, is Nick zeer te spreken over zijn collega’s: “Mijn collega’s zijn allemaal erg leuke mensen en dat zorgt voor een warme werksfeer. Dat is voor mij een hele belangrijke reden geweest om hier te blijven. Mijn collega’s zijn ook altijd erg vriendelijk en behulpzaam, als ik het een keer erg druk heb is het altijd mogelijk om er iemand bij te vragen die je kan helpen.”

Het feit dat zijn collega’s erg behulpzaam zijn, was voor Nick ook een grote reden waardoor hij heeft kunnen groeien in zijn functie: “Toen ik hier net begon waren mijn taken wat simpeler. Toen hield ik mij voornamelijk bezig met voorbereidend werk en dingen uitrekenen. Naar mate ik mezelf een beetje had bewezen en kennis had opgedaan van mijn collega’s begon het werk steeds diverser te worden, dat ik ook op inspecties kon gaan.”


Rustige omgeving

Het kantoor waar Nick werkt ligt iets buiten het centrum van Helmond. Een rustige omgeving, dicht bij de Automotive Campus. “Het is een hele prettige omgeving waar het doorgaans vrij rustig is. Tijdens de pauze lopen we vaak een rondje, even de gedachtes op nul. Dat maakt het vergeleken met een drukke, stedelijke omgeving wel fijn”, vertelt Nick.


Breed netwerk

Tot slot is Nick erg positief over zijn contact met Nivel: “Ik werd uitgenodigd op het kantoor in Breda. Het intakegesprek wat ik daar had was erg open, het ging echt over wie ik ben en wat mijn ambities zijn. Ik heb ook een persoonlijkheidstest in moeten vullen. De resultaten daarvan hebben we ook meteen besproken, wat het gesprek echt diepgang gaf. Daarnaast had de consultant van Nivel ook kennis over SB Vastgoed, en hij kon me voorafgaand aan het kennismakingsgesprek al het één en ander over het bedrijf vertellen. Daardoor ging ik heel luchtig het gesprek in.”


"Detacheringsbureaus hebben een breed netwerk te bieden"


“Detacheringsbureaus hebben een breed netwerk te bieden, waar je goed gebruik van kunt maken. Het opbouwen van je netwerk begint pas echt als je zelf ook in de zakelijke wereld terechtkomt. Als je nog jong bent heb je vaak sowieso nog geen breed netwerk tot je beschikking. Je kunt daar dus zeker je voordeel mee doen”, antwoordde Nick op de vraag waarom hij voor detacheringswerk koos.


Vond je dit artikel interessant? Deel het op social media!


    

6 Maart, 2019