Siebrand (45) over zijn functie bij Royal HaskoningDHV

Siebrand is inmiddels bijna een jaar via Nivel werkzaam bij Royal HaskoningDHV, een enorm ingenieursbureau met kantoren over de hele wereld. We gingen langs bij Siebrand op het hoofdkantoor in Amersfoort, om te kijken hoe het is om voor zo’n groot bedrijf te werken.


Siebrand is momenteel werkzaam als assetmanager: “Als assetmanager houd ik me bezig met het beheer en onderhoud van civiele kunstwerken, en welke functie en waarde die hebben. Civiele kunstwerken is natuurlijk een breed begrip, maar ik focus me dan met name op bruggen en sluizen. Daarvoor doe ik inspecties om te kijken in welke staat deze bruggen en sluizen verkeren, dus wat de schade en de gebreken zijn. Aan de hand van die inspecties en de dingen die ik daar gezien heb stel ik vervolgens een rapport op, waarin ik ook advies lever over hoe de situatie verbeterd kan worden”, legt Siebrand uit.


Flexibel

In het verleden hield Siebrand zich ook bezig met de inspectie van civiele kunstwerken. Dit deed hij bij een wat kleiner bedrijf, waar destijds zo’n 35 mensen werkten. De stap naar een groot bedrijf bevalt Siebrand echter goed: “Het was niet zozeer een bewuste keuze om bij een groot bedrijf aan de slag te gaan, maar het bevalt me wel heel goed. Laatst had ik bijvoorbeeld een opdracht ik de omgeving van Maastricht, en dan kan ik die dag gewoon op het kantoor in Maastricht aan het werk gaan.”


Normaal gesproken werkt Siebrand op het kantoor in Nijmegen, maar vandaag is zit hij op het hoofdkantoor in Amersfoort: “Vanmiddag heb ik een afspraak in Zwolle, dus vandaar dat ik vandaag even hier zit.” In Zwolle heeft Siebrand een bespreking over een offerte die hij daar gaat aanbieden: “De offerte is voor een duikinspectie die gedaan moet worden aan de kademuren in een klein plaatsje daar in de buurt. Wij gaan dus naar de opdrachtgever om te kijken of wat wij aanbieden in lijn staat met hun verwachtingen, en hopelijk krijgen wij op basis daarvan de opdracht aangeboden.”


Binnen en buiten

Siebrand zegt dat hij binnen Royal HaskoningDHV eigenlijk één van de weinigen is die ook buiten werkt: “Omdat ik ook op inspecties ga werk ik zowel binnen als buiten. Het klinkt misschien een beetje cliché, maar voor mij maakt die afwisseling het werk erg leuk. Ik ga ergens naartoe om te kijken wat het probleem is, en dat probeer ik vervolgens op te lossen.”

Het hoofdkantoor van Royal HaskoningDHV in Amersfoort


“Doorgaans heb ik zo’n 4 á 5 projecten waar ik me tegelijkertijd mee bezighoudt. De leukste opdracht waar ik tot nu toe aan gewerkt heb was voor een landtunnel in Utrecht. Dat was een best ingewikkelde klus, die tunnel had een aantal lekkages maar het was onduidelijk waar deze vandaan kwamen. Ze hebben toen ook meteen iets gedaan met het advies wat ik leverde, dus dat vond ik wel mooi.”


Nivel

De persoonlijke aanpak die Nivel hanteert bevalt Siebrand erg goed. Ook is hij zeer te spreken over het contact met zijn consultant Lennard: “Het hele traject is eigenlijk heel netjes en zonder moeilijkheden verlopen. Lennard is ook wel eens langs geweest op het kantoor in Nijmegen om te kijken hoe het gaat, en aankomende donderdag heb ik toevallig een lunch met hem op de planning staan.”


Vond je dit artikel interessant? Deel het op social media!


    


​27 mei, 2019