Zó stap jij uit je comfortzone

Wees niet bang om te falen

Nieuwe dingen doen kan eng of stressvol zijn omdat je bang bent om te falen, maar falen is helemaal niet erg. Je moet niet van jezelf verwachten dat je alles in één keer goed doet, dat doet je werkgever namelijk ook niet. Zij geven je de ruimte om fouten te maken en om te leren. Omarm een mogelijkheid om iets nieuws te doen en zie het als een kans om jezelf te verrijken.


Doe het niet alleen

Vraag gerust anderen om hulp als je iets nieuws wilt doen. Je collega’s kunnen je altijd helpen, zij weten immers het best wat je kan en waarin je kan groeien. Als zij al een hoop ervaring hebben met de nieuwe taak die jij op je neemt, is er niemand waar je beter van kan leren.


Heb vertrouwen in je kunnen

Het begint met vertrouwen hebben in jezelf! Het feit dat je werkgever je gevraagd heeft om bijvoorbeeld een nieuwe taak op je te nemen, zegt in ieder geval één ding: ze hebben vertrouwen in je kunnen. En als zij vertrouwen hebben in je kunnen, is dat genoeg reden om dat zelf ook te hebben.Nieuwe dingen doen = zelfverrijking

De beste dingen kunnen je overkomen als je oncomfortabel bent. De uitdaging aangaan helpt jou te groeien. Relativeer, en vraag jezelf af: “wat is het ergste dat me kan overkomen?”, en focus je op het behalen van het tegenovergestelde.


Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt

Door vaker uit je comfortzone te stappen, wordt het in de toekomst steeds makkelijker. Zo kan je voor jezelf redeneren: "Ik heb al eens vaker dingen gedaan waar ik me ongemakkelijker bij voelde, dus dit moet lukken!"

Vond je dit artikel interessant? Deel het op social media!


    

12 maart, 2019